Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Direktor Fonda u radnom posjetu Gradu Umagu

29.05.2020. Direktor Fonda Siniša Kukić danas je u Umagu održao radni sastanak s gradonačelnikom Viliem Bassaneseom i njegovim suradnicima.Tom prilikom je ocijenjeno kako Grad Umag i Fond odlično surađuju na brojnim projektima koji se tiču gospodarenja otpadom, kao i energetske učinkovitosti.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić danas je u Umagu održao radni sastanak s gradonačelnikom Viliem Bassaneseom  i njegovim suradnicima.

Tom prilikom je ocijenjeno kako Grad Umag i Fond odlično surađuju na brojnim projektima koji se tiču gospodarenja otpadom, kao i energetske učinkovitosti. „Umag je među prvim gradovima u Istri povukao EU sredstva još iz prethodnog Operativnog programa Zaštita okoliša, a imao je i među prvima izgrađenu pretovarnu stanicu. Kad se za to stvore uvjeti, u planu je i sanacija Donjeg Picuda zapad. To je projekt koji je također predviđen za sufinanciranje iz fondova EU, a prema okvirnoj procijeni investicija bi iznosila 15,6 milijuna kuna. 85% sredstava osiguralo bi se kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, a dio, 10% iznosa, bi sufinancirao i Fond za zaštitu okoliša“, rekao je direktor Kukić.

Na sastanku je Kukić prezentirao i javne pozive koje Fond do konca godine planira objaviti, a na koje bi se potencijalno mogao prijaviti Grad Umag.

Gradonačelnik Bassanese je istaknuo kako se u Gradu sustavno provode projekti kojima je cilj stvaranja što boljih uvjeta za život cijele zajednice. Posebna pažnja se poklanja energetskoj učinkovitosti javnih zgrada pa su tako realizirane investicije izgradnje potpuno novih, ali i cjelovite rekonstrukcije objekata 8 škola i 9 vrtića na području Umaga.