Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Fond vatrogascima donirao pneumatsku opremu

30.03.2020. Uslijed jakog potresa koji je 22.3. pogodio Zagreb, došlo je na žalost do rušenja brojnih građevinskih objekata, posebno u starom dijelu grada i predjelu Markuševca. Kako bi potpomogli lakše i brže uklanjanje razrušenih dijelova, Fond je Vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba donirao potrebnu građevinsku opremu.

Uslijed jakog potresa koji je 22. ožujka pogodio Grad Zagreb, došlo je na žalost do rušenja brojnih građevinskih objekata, posebno u starom dijelu grada i predjelu Markuševca. Kako bi potpomogli lakše i brže uklanjanje razrušenih dijelova, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donirao je Vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba potrebnu građevinsku opremu. Riječ je o udarnim pneumatskim čekićima i bušilicama uz pomoć kojih će se žurno sanirati najopasnija oštećenja, kako bi se povećala sigurnost građana, građevinskih radnika te ujedno i stabilnost okolnih građevina.

Ovom prilikom Fond je ujedno  iskazao i priznanje zagrebačkim vatrogascima koji su, u situaciji koja je mnoge građane ostavila bez doma, a centar grada bez nekih prepoznatljivih vizura, još jednom pokazali svoju stručnost i ekspeditivnost.  Fond planira poduzeti i druge mjere i programe kojima ćemo pomoći onima kojima je u ovoj situaciji pomoć najpotrebnija.

„U konstantnoj smo komunikaciji s nadležnim ministarstvima i kad je riječ o potresu i o pandemiji koronavirusa. Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama građanima omogućiti potrebnu pomoć u financijskom smislu te da ćemo uskoro ovu izvanrednu situaciju ponovo zamijeniti svakodnevicom. To naravno znači i pokretanje naših planiranih programa, uz manju odgodu.“ zaključio je Siniša Kukić, direktor Fonda.