Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Radionica Fonda za poduzetnike na Poslovnom uzletu u Pregradi

21.09.2015. U ovoj godini poslovni sektor mogao je aplicirati na 13 javnih poziva i natječaja Fonda za projekte energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. O tome kako se prijaviti i osigurati sredstva za Fondove energetske projekte poduzetnicima su u Pregradi na radionici u sklopu manifestacije Poslovni uzlet koju organizira Poslovni dnevnik prezentirale Irena Dubravec i Sunčana Matić.

Kako bi se izbjegle pogreške prilikom prijava na neke od budućih natječaja ili javnih poziva zanimljivih poduzetnicima, naglasak je stavljen na važnosti dostavljanja potpune i valjane dokumentacije. Na radionici su se pojasnili i tehnički uvjeti natječaja koji moraju biti zadovoljeni kako bi se ostvarila mogućnost sufinanciranja projekta energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Poduzetnicima je također predstavljen i koncept Zelenog ureda koji se sastoji od motivacijske radionice namijenjene zaposlenicima te prijedloga niza besplatnih mjera koje imaju utjecaj na povećanje energetski učinkovitog ponašanja u uredskim prostorijama.

Uz predavanje Fonda na radionici je bilo riječi i o modelu financiranja projekata za poboljšanje energetske učinkovitosti kroz EBRD-ovu kreditnu liniju WeBSEFF (Western Balkan Sustainable Energy Financing Facility).