Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: [email protected]

PRETRAŽIVANJE:

Novosti

Sve o električnim, plug-in i hibridnim vozilima na jednom mjestu

13.05.2016. U Poreču je danas održana „E-GO konferencija o plug-in, hibridnim i električnim vozilima“, s ciljem okupljanja svih dionika iz područja čistijeg transporta, a kojeg je organizirala tvrtka Proper. Riječ je o prvom E-GO međunarodnom događanju gdje svi sudionici mogu dobiti najnovije informacije, savjete te ponude o kupnji i održavanju kao i čuti inozemne primjere i iskustva sadašnjih vlasnika učinkovitih automobila.

U Poreču je danas održana „E-GO konferencija o plug-in, hibridnim i električnim vozilima“, s ciljem okupljanja svih dionika iz područja čistijeg transporta, a kojeg je organizirala tvrtka Proper.  Riječ je o prvom E-GO međunarodnom događanju gdje svi sudionici mogu dobiti najnovije informacije, savjete te  ponude o kupnji i održavanju kao i čuti inozemne primjere i iskustva sadašnjih vlasnika učinkovitih automobila.

Jedan od partnera konferencije je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čiji predstavnici su govorili o nacionalnom okviru politike za razvoj tržišta s obzirom na alternativna goriva u prometnom sektoru te o Fondovim mogućnostima sufinanciranja ekoloških i energetski učinkovitih vozila. „Sufinanciranje vozila će ovisiti o odluci ministarstva, ali dosadašnji program je pokazao odlične rezultate. Kad smo krenuli u program, u Hrvatskoj je bilo tek nekoliko električnih vozila, da bi ih ove godine na cestama bilo već 520. Sada imamo i dobru mrežu od stotinjak punionica po cijeloj zemlji pa se bez problema može električnim automobilom doći od Osijeka do Splita.“ – rekla je Vesna Bukarica, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost u Fondu.

Svi sudionici događaja imali su mogućnost kroz testne vožnje isprobati različite modele električnih vozila i bolje se upoznati sa mogućnostima i prednostima koje takva vozila nude.