Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Završeni radovi na energetskoj obnovi osnovne škole u Virju

27.02.2019. Povodom završetka radova na energetskoj obnovi direktor Fonda Dubravko Ponoš obišao je Osnovnu školu prof. Franje Viktora Šignjara u Virju. Investicija je to vrijedna 4,9 milijuna kuna, od kojih je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 2,8 milijuna kuna.

„Danas je za sve nas u školi poseban dan i ova energetska obnova najljepši je dar u ovoj prekrasnoj godini kada obilježavamo 260. obljetnicu virovskoga školstva. Škola je opet nova i lijepa i hvala svima koji su u tome sudjelovali. Mislim da rezultatima možemo svi biti zadovoljni.“, izjavila je Marica Cik Adaković.

U sklopu radova obnovljena je kompletna ovojnica zgrade, promijenjena je stolarija i svi krovovi. Obnovljen je sustav grijanja, odrađena je kompletna rekonstrukcija kotlovnice. Na zgradu su stavljeni sunčevi kolektori koji služe za grijanje potrošne tople vode. Kompletno je rekonstruirana i rasvjeta u školi.

Novouređena škola na godišnjoj će razini ostvariti uštedu energije od osamdesetak posto, a troškovi energenata bit će manji za 203 tisuće kuna. „Poziv za energetsku obnovu javnih zgrada omogućit će mnogim našim školama bolje uvjete rada i značajne uštede. Taj novac moći će se iskoristiti za osmišljavanje programa koji će unaprijediti kompetencije i obrazovanje vaših učenika. Vjerujem da će učenici, ali i svi zaposlenici u obnovljenoj školi imati dodatan motiv za još bolji i kvalitetniji rad“, istaknuo je direktor Fonda Dubravko Ponoš. Pohvalio je suradnju koju općina Virje, ali i Koprivničko-križevačka županija imaju s Fondom. „Nadam se da ćete znanje, energiju i trud koje ste pokazali na jednak način uložiti i u druge projekte, a Fond će vam u tome i dalje pomagati“, dodao je direktor Ponoš.

Školu su uz direktora Fonda, ravnateljicu Cik Adaković i načelnika Općine Mirka Peroka obišli i koprivničko-križevački župan, Darko Koren te njegov zamjenik Ratimir Ljubić.

 

 

  • Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje
  • Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje
  • Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje
  • Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje