EN
ePrijave

ODLUKA o obustavi izdavanja rješenja o ovrsi na području pogođenom potresom

23.02.2021.

Slijedom Odluke Vlade Republike Hrvatske o proglašenju katastrofe na području pogođenom potresom od 4. siječnja 2021. godine (NN 1/21), obveznicima plaćanja naknada i posebnih naknada sa sjedištem ili prebivalištem na području općina i gradova Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije razorenih potresom, a koji imaju nepodmirene obveze prema Fondu se obustavlja izdavanje novih rješenja o ovrsi. Riječ je o gradovima i općinama: Petrinja, Sisak, Glina, Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Hrvatska Kostajnica, Dvor, Gvozd, Topusko, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Velika Gorica, Zaprešić, Kravarsko, Pisarovina, Pokupsko.

Predmetna mjera se određuje kako bi se pravnim i fizičkim osobama - obrtnicima, kojima je zbog potresa ugrožena poslovna aktivnost, ublažile posljedice izazvane potresom te kako bi se pomoglo održavanju gospodarstva i očuvanju radnih mjesta. 

Obustava izdavanja rješenja o ovrsi radi normalizacije života i gospodarskih aktivnosti na području pogođenom potresom se određuje do konca 2021. godine, a stupa na snagu danom donošenja. 

 
Odluka o obustavi izdavanja rješenja o ovrsi na području pogođenom potresom