Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Održana radionica o konceptu pametnih gradova i općina

10.07.2019. Danas je u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održana informativna radionica o Javnom pozivu za sufinanciranje projekata primjene koncepta - pametnih gradova i općina.

"Današnja radionica održana je s ciljem što kvalitetnije pripreme projekata koji će se  prijaviti na Javni poziv te će svojom realizacijom omogućiti gradovima i općinama kvalitetno upravljanje urbanim resursima. Podizanje opće svijesti o važnosti razvoja i primjene novih tehnoloških, organizacijskih i logističkih rješenja u današnje vrijeme je nužno potrebno za poboljšanje kvalitete života stanovnika", kazala je danas na predavanju Irena Dubravec iz Sektora za energetsku učinkovitost u Fondu.

Predavanje o primjeru dobre prakse Općine Dubrava održali su načelnik Tomislav Okroša i predstavnik tvrtke OIV d.o.o., dok je je predavanje o primjeru dobre prakse iz Grada Zagreba održao Ivan Ivanković, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, uz prisustvo Nere Pavić, pomoćnice pročelnice, i Sanje Malnar Neralić, voditeljice Odjela za realizaciju i koordinaciju projekata pametnog Grada - Zagreb Smart City.

Ovim Javnim pozivom Fond daje 8 milijuna kuna pamentnim gradovima i općinama za: gospodarstvo, poboljšanje sigurnosti građana i imovine, održivi promet, gospodarenje energijom, zaštita okoliša, klimatske promjene, upravljanje gradom ili općinom i uslugama te obrazovanje i kvaliteta života građana. Dodijeljena sredstva iznose do 40, 60 i 80 posto, odnosno mogu iznositi najviše do 200 tisuća kuna po zahtjevu, a podnositelj može dostaviti najviše dva zahtjeva.

Veliki interes za radionicu upućuje na potrebu da se građanima ponude najbolja rješenja koja su orijentirana na razvoj cjelovitih i održivih gradova i općina.

U nastavku se nalaze prezentacije s radionice:

PREZENTACIJA: Primjer dobre prakse_Općina Dubrava i Grad V. Gorica
PDF 1.31 MB
PREZENTACIJA: Primjer dobre prakse_Zagreb Smart City
PDF 1.43 MB
PREZENTACIJA: Javni poziv za sufinanciranje projekata primjene koncepta pametnih gradova i općina
PDF 277.73 kB
  • Slika 1. Radionica o konceptu pametnih gradova i općina
  • Slika 2. Radionica o konceptu pametnih gradova i općina
  • Slika 3. Radionica o konceptu pametnih gradova i općina
  • Slika 4. Radionica o konceptu pametnih gradova i općina
  • Slika 5. Radionica o konceptu pametnih gradova i općina