Radnička cesta 80, 10000 Zagreb | OIB: 85828625994 | T: +385 (1) 539 1800 | F: +385 (1) 539 1810 | E: kontakt@fzoeu.hr

Novosti

Potpisan ugovor vrijedan 86 milijuna kuna za izgradnju CGO-a Lećevica

24.06.2020. Danas je potpisan ugovor o sufinanciranju izgradnje EU projekta „Centar za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji“ vrijedan 86 milijuna kuna. Ugovor su potpisali direktor Fonda Siniša Kukić i privremena upraviteljica Regionalnog centra čistog okoliša Vlatka Lucijanić-Justić.

"Ukupna je vrijednost čitavog projekta 454 milijuna kuna. EU sredstvima se sufinancira 71 posto prihvatljivih troškova, odnosno 322,5 milijuna kuna. Fond je osigurao gotovo 19 posto, a preostalih 10 posto osigurat će Splitsko-dalmatinska županija" kazala je načelnica Feketić iz Fonda.

Ukupno prihvatljivi troškovi provedbe projekta Centar za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji Lećevica obuhvaćaju: projektiranje i građenje centra, uslugu nadzora gradnje centra, građenje šest pretovarnih stanica i usluge stručnog nadzora građenja pretovarnih stanica (u Splitu, Sinju, Zagvozdu, na Braču, Hvaru i Visu), nabavu pokretne opreme za centar, usluge tehničke pomoći i upravljanje projektom te uslugu promidžbe i vidljivosti projekta. Cilj projekta je uspostava cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Regionalni centar čistog okoliša, korisnik sredstava, je do danas proveo javnu nabavu i sklopio pripadajuće ugovore s najpovoljnijim ponuđačima za pružanje usluge savjetovanja u odnosima s javnošću za predmetni projekt, za nadzor nad projektiranjem i izvođenjem radova izgradnje centra te za usluge tehničke pomoći nad izgradnjom centra. Očekuje se uskoro i početak provedbe projekta obzirom da je u tijeku postupak javne nabave za projektiranje i izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Lećevica.

 

  • Potpisan ugovor za izgradnju CGO-a Lećevica