HR

Nastavak partnerstva na projektu Rezolucija Zemlja

28.02.2023.

Kao jednom od partnera projekta Rezolucije Zemlja direktoru Fonda Luki Balenu na prigodnoj svečanosti održanoj u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma uručena je zahvalnica Večernjeg lista. Ovaj ekološki projekt pokrenut je prošle godine, a u njemu je do sada u 50 akcija čišćenja sudjelovalo više od 9000 volontera.

„Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će i dalje podržavati sve aktivnosti usmjerene ka edukaciji naših građana i mijenjanju navika. Rezolucija Z nije samo jednokratna ekološka akcija već dugoročan projekt, koji okuplja razne dionike iz svih sfera društva oko ideje da nam održivost treba biti prioritet. O tome je važno konstantno govoriti i kroz medije jer se nalazimo u ključnom trenutku u povijesti kada još uvijek možemo nešto poduzeti“, izjavio je direktor Balen. Istaknuo je da su klimatske promjene svakim danom sve izraženije i reflektiraju se na sve sfere društva, a svi zajedno se trebamo potruditi da njihov utjecaj bude što blaži.

Dodjela zahvalnica ujedno je bila i prilika da direktor Večernjeg lista Renato Ivanuš, koji je i idejni začetnik projekta, najavi da Rezolucija Zemlja iz projekta prelazi u – ekološki pokret.
 
„Lani smo svaki tjedan imali neku aktivnost, a ne planiramo mirovati ni ove godine. U 2023. ulazimo s novom akcijom koja se zove "Budi i ti dio Rezolucije Zemlja", a pozvat ćemo i građane da  nam se pridruže. U suradnji s Hrvatskim šumama za svakoga od njih posadit ćemo jedno stablo. Točno će se znati gdje je za koga posađeno koje drvo, i uvjeren sam da ćemo do kraja godine imati pravu šumu u nastajanju s više desetaka tisuća stabala. Tako ćemo od najvećeg ekološkog projekta, krenuti u izgradnju najvećeg ekološkog pokreta u Hrvatskoj – najavio je Ivanuš pritom se zahvaljujući svima prisutnima.