HR

Potpisani svi Ugovori za provedbu sanacije jame Sovjak

13.01.2022.

Nakon potpisanog ugovora s izvođačem radova za projekt sanacije opasnog otpada u jami Sovjak danas su potpisani i ugovori za voditelja projekta, nadzor te usluge odnosa s javnošću.

Nadzor nad projektiranjem i izvođenjem radova sanacije jame Sovjak provodit će zajednica ponuditelja iz Zagreba EPTISA ADRIA d.o.o, In Stria d.o.o. i INVESTINŽENJERING, a ugovor vrijedan 9.464.050 kn  ispred tvrtke Eptisa Adria d.o.o. potpisao je prokurist Josip Ćorić. 
Poslove vezane za odnose s javnošću, promidžbu i vidljivost projekta provodit će tvrtka Prospekt d.o.o. iz Rijeke. Ugovor vrijedan 986.375,00 kn potpisao je direktor tvrtke Leonardo Matković. 
Poslove vođenja projekta obavljat će tvrtka Civil Engineering Consultancy d.o.o iz Zadra ispred koje je ugovor potpisala Jasminka Ćoza, članica uprave. Ugovor je vrijedan 2.372.575 kn.

U ime Fonda, ugovore je potpisala glavna tajnica Fonda Andrea Bartolić.

Dovršetkom svih postupaka nabave i sklapanjem ugovora stvoreni su preduvjeti za početak provedbe projekta sanacije. Krajem ovog mjeseca planirano je uvođenje izvođača u posao, kako bi se što prije počelo s radovima.

Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta sanacije iznosi oko 387 milijuna kuna. 85% sredstava osigurano je kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, dok će preostali iznos osigurati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.