HR

Odlična suradnja Fonda i Udruženja trgovine motornih vozila HGK

26.05.2022.

Alenka Košiša Čičin-Šain, v.d. direktora Fonda danas je sudjelovala na sjednici Udruženja trgovine motornim vozilima u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

„Kao institucija koja je u čistiji promet u proteklim godinama uložila više od 300 milijuna kuna, želim vam zahvaliti na dosadašnjoj odličnoj suradnji. Jedino suradnjom javnog i privatnog sektora moguće je postići najbolje rezultate. Tome zorno svjedoči naš prošlogodišnji poziv, u kojem su distributeri vozila bili ključna karika. Više od 260 prodajnih mjesta odlično se snašlo u provedbi novog modela financiranja, koji je rezultirao financiranjem više od 1.800 energetski učinkovitijih vozila.“, istaknula je Košiša Čičin Šain.

Zadovoljstvo suradnjom istaknuo je i Josip Zaher, savjetnik predsjednika HGK za sektor trgovine koji je zahvalio Fondu što prihvatio određene sugestije koje su išle s njihove strane u cilju osmišljavanja novog modela prijave na javni poziv.

Načelnica Sektora za energetsku učinkovitost Maja Rajčić je u svojoj prezentaciji dala okvirni plan objave javnog poziva za distributere vozila te istaknula kako Fond planira sa zaprimanjem prijava građana i tvrtki započeti krajem lipnja. Dodala je kako je ove godine na raspolaganju još više sredstava nego lani, čak 108,3 milijuna kuna te da se iznosi poticaja za pojedine kategorije vozila neće mijenjati.