HR

Javni poziv za iskaz interesa proizvođača, predstavničkih ureda, generalnih zastupnika ili uvoznika motornih vozila na području Republike Hrvatske u svrhu provedbe mjere sufinanciranja kupnje energetski učinkovitih vozila za fizičke osobe

Javni poziv za iskaz interesa proizvođačima, predstavničkim uredima, generalnim zastupnicima ili uvoznicima motornih vozila na području Hrvatske je prvi korak u nastavku programa sufinanciranja energetski učinkovitih vozila. Cilj Poziva je, u suradnji sa zastupnicima vozila, formirati bazu podataka o energetski učinkovitim vozilima i prodajnim mjestima zainteresiranima za provođenje ovog programa, kako bi se omogućilo građanima da pod istim uvjetima ostvare pravo na sufinanciranje.

 U sklopu prijave na Poziv Fonda, zastupnici prijavljuju marke i modele vozila koja proizvode odnosno zastupaju te prodajna mjesta na kojima su ta vozila dostupna za kupnju. Prodajno mjesto može biti svaki prostor, fizički ili virtualni, u kojem prodavatelj uspostavlja kontakt sa potencijalnim kupcem i u kojem se može dogoditi kupnja vozila, a minimalni tehnički zahtjev za provedbu programa je računalo sa stalnom internetskom vezom, printerom i skenerom. Svaki zastupnik ima pravo prijaviti neograničen broj fizičkih prodajnih mjesta te najviše jedno virtualno prodajno mjesto, odnosno internetsku trgovinu (webshop).

 Nakon što poziv bude završen, Fond će na svojim službenim stranicama objaviti listu prijavljenih zastupnika, marke i modele vozila koja će biti dostupna za kupnju te adrese prodajnih mjesta.

Otvoren: 16.02.2024.