HR

Nacionalni javni pozivi i natječaji

Filtriraj natječaje
  Poništi filter
Klikom na odabrani Javni poziv/natječaj na jednom ćete mjestu pronaći sve dokumente i obrasce vezane uz isti.
Obrasce vezane uz državne potpore pronađite na poveznici Državne potpore | Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (fzoeu.hr)
Obrazac Zahtjeva za isplatu možete pronaći uz Javni poziv/natječaj na koji ste se prijavili.
 • zatvoren
  Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama (EnU-2/22)
 • Otvoren: 28.09.2022.

  U okviru ovog poziva sufinanciraju se projekti korištenja obnovljivih izvora energije za vlastitu potrošnju odnosno mjere ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojećim obiteljskim kućama, sukladno Tehničkim uvjetima.

  Definicija obiteljske kuće podrazumijeva da je riječ o građevini koja ima pravomoćnu građevinsku dozvolu ili drugi odgovarajući akt kojim dokazuje zakonitost, u kojoj je više od 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje te koja ima najviše 3 stambene jedinice ili građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 m2, a za prijavu je važno da kuća bude i  energetski certificirana te energetskog razreda (prema godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje, QH,nd):

  • C ili boljeg u kontinentalnoj Hrvatskoj,
  • B ili boljeg u primorskoj Hrvatskoj.

  Korisnici sredstava Fonda mogu biti fizičke osobe – građani, vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće s prebivalištem na adresi i mjestu kuće prijavljenim najkasnije 30 dana prije dana podnošenja prijave na Poziv.

  Dokumentacija za prijavu se dostavlja samo u elektronskom obliku (npr. na USB-u), a dostaviti se može ili osobno (u prijemni ured Fonda) ili poštom preporučeno. U slučaju slanja poštom, u obzir se uzima vrijeme kad se pošiljka predala u poštanski ured.

 • zatvoren
  Javni poziv za iskaz interesa proizvođača, predstavničkih ureda, generalnih zastupnika ili uvoznika motornih vozila na području RH u svrhu provedbe mjere sufinanciranja kupnje energetski učinkovitih vozila
 • Otvoren: 31.05.2022.

  Poziv za iskaz interesa namijenjen je proizvođačima, predstavničkim uredima, generalnim zastupnicima ili uvoznicima motornih vozila na području Republike Hrvatske koji su zainteresirani da energetski učinkovita vozila koja proizvode odnosno vozila proizvođača koja zastupaju budu uključena u provedbu mjere poticanja kupnje energetski učinkovitih vozila i koji će biti uključeni u provedbu aktivnosti u sklopu mjere. 

  Cilj Poziva je prikupiti bazu energetski učinkovitih vozila i prodajnih mjesta raspoloživih za provođenje mjere u skladu s predviđenim planom i dinamikom provedbe mjere, čime će se omogućiti svim korisnicima sredstava Fonda da pod istim uvjetima ostvare pravo na sufinanciranje kupnje energetski učinkovitog vozila na području Republike Hrvatske.

  Zastupnici u sklopu prijave na Poziv prijavljuju vozila koja proizvode odnosno vozila proizvođača kojeg zastupaju te prodajna mjesta na kojima su vozila dostupna za kupnju korisnicima, kako bi lista zastupnika, vozila i prodajnih mjesta će bila javno dostupna i vidljiva na mrežnoj stranici Fonda.

  Podrška Fonda za ovaj Javni poziv dostupna je na broj telefona 01/6448-444.

  Za sve upite vezane uz rad aplikacije (registraciju, unos podataka, itd.) obratiti se na [email protected], a za sva ostala pitanja vezano za provedbu programa poticanja energetske učinkovitosti u prometu molimo obratiti se na [email protected]

 • zatvoren
  Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u studentskim centrima (JP EU-2/2022)
 • Otvoren: 30.03.2022.

  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 30. ožujka 2022. godine u „Narodnim novinama“ broj 39/2022 i dana 30. ožujka 2022. godine na mrežnoj stranici Fonda Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u studentskim centrima u Republici Hrvatskoj  (JP EU-2/2022).       
   
  Obavještavamo sve zainteresirane prijavitelje da se s 22. srpnjem 2022. godine u 12:00 sati Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u studentskim centrima u Republici Hrvatskoj (JP EU-2/2022) zatvara.

 • zatvoren
  Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila (EnU-4/21)
 • Otvoren: 02.06.2021.

  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila vrijedan 90 milijuna kuna. U program sufinanciranja se prijavilo 45 zastupnika vozila s 86 marki i 499 modela vozila za koja je moguće ostvariti do maksimalno 40% opravdanih troškova nabavke vozila. Najviši iznos sredstava Fonda po vozilu ovisi o kategoriji vozila i vrsti pogona.

  Za građane i tvrtke prijavu podnose prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije Fonda.

  Prijava podrazumijeva unos obveznih podataka i učitavanje potrebne dokumentacije u aplikaciju od strane prodajnog mjesta, kako bi se za prijavitelja automatski rezervirao odgovarajući iznos poticaja. Uspješnost rezervacije potvrđuje potvrda koju će prodajno mjesto ispisati i dati kupcu, a na kojoj se nalaze uneseni podaci, redni broj prijave, kao i upute za plaćanje obveznog minimalnog predujma koji ovisno o kategoriji i cijeni vozila iznosi 7% traženih sredstava Fonda. Rezervacije će biti moguće dok god iznos rezerviranih sredstava u prijavnoj aplikaciji ne dosegne 90 milijuna kuna, nakon čega će se Javni poziv za građane i pravne osobe privremeno zatvoriti.

  Listu vozila za koje je moguće ostvariti sufinanciranje i listu prodajnih mjesta moguće je naći na stranici >> VOZIMOEKO.FZOEU.HR

   

  Zatvoren: 24.06.2021.

  Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila za građane i tvrtke se privremeno zatvorio 10.6.2021. godine. U manje od 8 sati ukupno je zaprimljeno 1.464 zahtjeva za sufinanciranje 1.950 vozila.

  Fond je u četvrtak 24.6.2021. godine od 8 sati ponovno otvorio Javni poziv. Naime, korisnici kojima su prodajna mjesta rezervirala poticaje, imali su rok od 8 dana za uplatu obveznog minimalnog predujma. U tih je 8 dana predujam uplaćen za 1.910 od prijavljenih 1.950 vozila, čime je od ukupnog budžeta od 90 milijuna kuna dostupno ostalo oko 1.8 milijuna kuna. 

  Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila (EnU-4/21) za građane i tvrtke je 24.6.2021. godine trajno zatvoren čime je iskorišten ukupni budžet od 90 milijuna kuna. U periodu od oko sat vremena, koliko je trajao poziv, zaprimljeno je još 32 zahtjeva za sufinanciranje 33 vozila. Time je ukupno zaprimljeno 1.496 zahtjeva za sufinanciranje 1.983 vozila.

 • zatvoren
  Program sufinanciranja energetski učinkovitih vozila
 • Otvoren: 10.05.2021.

  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u 2021. godini osigurao 105 milijuna kuna za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila - 90 milijuna za fizičke i pravne osobe te 15 milijuna za javni sektor. Za građane i tvrtke prijavu će podnositi prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije dok će se javni sektor, kao obveznik Zakona o javnoj nabavi, i dalje prijavljivati izravno Fondu. 
   

  POZIV NA ISKAZ INTERESA PROIZVOĐAČIMA, PREDSTAVNIČKIM UREDIMA, GENERALNIM ZASTUPNICIMA ILI UVOZNICIMA MOTORNIH VOZILA

  Prvi korak u provedbi novog modela sufinanciranja je objava Poziva za iskaz interesa proizvođačima, predstavničkim uredima, generalnim zastupnicima ili uvoznicima motornih vozila na području Republike Hrvatske koji su zainteresirani da energetski učinkovita vozila koja proizvode odnosno vozila proizvođača koja zastupaju budu uključena u provedbu mjere poticanja kupnje energetski učinkovitih vozila i koji će biti aktivno uključeni u provedbu ovog Programa. 

  Cilj Poziva je prikupiti bazu podataka o energetski učinkovitim vozilima za koja je moguće ostvariti sufinanciranje te popis prodajnih mjesta na kojima su ista raspoloživa. Fond će na dan objave Javnog poziva za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila javno objaviti listu prijavljenih zastupnika, vozila i prodajnih mjesta na mrežnim stranicama Fonda koji ulaze u provedbu mjere.

  Objava Javnog poziva za fizičke i pravne osobe očekuje se početkom lipnja.


Arhiva poziva/natječaja