HR
ePrijave

Nacionalni javni pozivi i natječaji

Filtriraj natječaje
i
i
  Poništi filter
 • Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila (EnU-4/21)
 • Otvoren: 02.06.2021.

  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila vrijedan 90 milijuna kuna. U program sufinanciranja se prijavilo 45 zastupnika vozila s 86 marki i 499 modela vozila za koja je moguće ostvariti do maksimalno 40% opravdanih troškova nabavke vozila. Najviši iznos sredstava Fonda po vozilu ovisi o kategoriji vozila i vrsti pogona.

  Za građane i tvrtke prijavu podnose prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije Fonda i to od 10.6.2021.

  Prijava podrazumijeva unos obveznih podataka i učitavanje potrebne dokumentacije u aplikaciju od strane prodajnog mjesta, kako bi se za prijavitelja automatski rezervirao odgovarajući iznos poticaja. Uspješnost rezervacije potvrđuje potvrda koju će prodajno mjesto ispisati i dati kupcu, a na kojoj se nalaze uneseni podaci, redni broj prijave, kao i upute za plaćanje obveznog minimalnog predujma koji ovisno o kategoriji i cijeni vozila iznosi 7% traženih sredstava Fonda. Rezervacije će biti moguće dok god iznos rezerviranih sredstava u prijavnoj aplikaciji ne dosegne 90 milijuna kuna, nakon čega će se Javni poziv za građane i pravne osobe privremeno zatvoriti.

  Listu vozila za koje je moguće ostvariti sufinanciranje i listu prodajnih mjesta moguće je naći na stranici vozimoeko.fzoeu.hr, na kojoj će od 10.6. biti moguće pratiti i dostupnost sredstava. >> VOZIMOEKO.FZOEU.HR

   

 • Program sufinanciranja energetski učinkovitih vozila
 • Otvoren: 10.05.2021.

  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u 2021. godini osigurao 105 milijuna kuna za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila - 90 milijuna za fizičke i pravne osobe te 15 milijuna za javni sektor. Za građane i tvrtke prijavu će podnositi prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije dok će se javni sektor, kao obveznik Zakona o javnoj nabavi, i dalje prijavljivati izravno Fondu. 
   

  POZIV NA ISKAZ INTERESA PROIZVOĐAČIMA, PREDSTAVNIČKIM UREDIMA, GENERALNIM ZASTUPNICIMA ILI UVOZNICIMA MOTORNIH VOZILA

  Prvi korak u provedbi novog modela sufinanciranja je objava Poziva za iskaz interesa proizvođačima, predstavničkim uredima, generalnim zastupnicima ili uvoznicima motornih vozila na području Republike Hrvatske koji su zainteresirani da energetski učinkovita vozila koja proizvode odnosno vozila proizvođača koja zastupaju budu uključena u provedbu mjere poticanja kupnje energetski učinkovitih vozila i koji će biti aktivno uključeni u provedbu ovog Programa. 

  Cilj Poziva je prikupiti bazu podataka o energetski učinkovitim vozilima za koja je moguće ostvariti sufinanciranje te popis prodajnih mjesta na kojima su ista raspoloživa. Fond će na dan objave Javnog poziva za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila javno objaviti listu prijavljenih zastupnika, vozila i prodajnih mjesta na mrežnim stranicama Fonda koji ulaze u provedbu mjere.

  Objava Javnog poziva za fizičke i pravne osobe očekuje se početkom lipnja.