HR

NAJAVA: Webinar o Javnom pozivu u vezi unaprjeđenja sustava reciklaže

13.09.2021.

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Fond u srijedu, 15. rujna, od 10 do 12 sati održava webinar o Javnom pozivu u vezi unaprjeđenja sustava reciklaže.

Cilj je webinara pojasniti Javni poziv Fonda za iskazivanje interesa za uspostavljanje, povećanje, unapređenje i proširenje kapaciteta recikliranja na području Republike Hrvatske, koji je namijenjen gospodarskim subjektima: ugovornim obrađivačima, ovlaštenicima, obrađivačima i potencijalnim obrađivačima s interesom za uspostavu kapaciteta recikliranja posebne ili ostale kategorije otpada. 

Ovim pozivom Fond želi prikupiti kvalitetne podatke o potrebama i mogućnostima za uspostavljanje, povećanje, unaprjeđenje i proširenje postojećeg kapaciteta recikliranja posebnih kategorija otpada na području Hrvatske. Na osnovu tih prikupljenih podataka i analiza planirat će se daljnja provedba mjera u svrhu postizanja visoko učinkovitog recikliranja i dosezanja obveznih ciljeva Republike Hrvatske u narednom razdoblju.

Nakon uvodnih riječi direktora Fonda Siniše Kukića i direktorice Sektora za industriju i održivi razvoj HGK Marije Šćulac Domac, javni poziv i planirane aktivnosti Fonda predstavit će načelnica Sektora zaštite okoliša u Fondu Aleksandra Čilić, koja će nakon prezentacije, zajedno s načelnikom Sektora za posebne kategorije otpada Zvonimirom Majićem odgovarati na pitanja sudionika.

Na webinar se moguće prijaviti putem obrasca na stranicama Hrvatske gospodarske komore > LINK