HR

U Karlovcu o financiranju javnih poziva i natječaja Fonda

15.06.2023.

Gradovima i općinama, komunalnim društvima i javnim ustanovama s područja Karlovačke županije danas su u prostorima Županije predstavljeni javni pozivi i natječaji Fonda za 2023. godinu.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen je pohvalio dosadašnju suradnju sa županijom i rekao da smatra kako je bila na vrlo visokom nivou. „To ne demonstrira samo oko 40 milijuna eura nacionalnih te 44 milijuna eura sredstava iz EU fondova koja su odobrena za brojne projekte gospodarenja otpadom, zaštite prirode, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, već i partnerski odnos i stručna podrška u njihovoj provedbi.“ istaknuo je Balen. 

S njim se složila i županica Martina Furdek Hajdin, koja je zahvalila na velikom odazivu „Vjerujem da će današnja radionica dati odgovore na sva pitanja koja bi inače bila usmjerena prema Fondu, a na ovaj način će svi dionici sustava na vrijeme imati sve potrebne informacije." zaključila je.

Nakon pozdravnih govora, stručnjaci Fonda su predstavili sadašnje i buduće programe koje je Fond pripremio za različite koristnike tijekom 2023. godine. Voditeljica Službe u Sektoru za zaštitu okoliša Vlatka Gulan Zetić je predstavila javne pozive iz područja zaštite okoliša i prirode, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost Maja Rajčić iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, voditeljica Posredničkog tijela razine 2 Sanja Jelačić javne pozive iz Nacionalnog plana oporavka i aktivnosti, a voditeljica službe u Sektoru za EU fondove Vesna Cetin Krnjević programe financiranja nacionalne komponente EU projekata te ulogu podrške korisnicima u njihovoj provedbi, najavivši pritom i programe financiranja projekata sprječavanja otpada od hrane.