HR

Završena izgradnja kompostane u Bjelovaru

30.10.2023.

Zamjenik direktora Fonda, Mirko Budiša sudjelovao je na završnoj konferenciji gotovo 2 milijuna eura vrijednog projekta izgradnje kompostane u Bjelovaru.

Projekt gradnje kompostane na odlagalištu otpada Doline je završen. Njegova vrijednost je 1,9 milijuna eura, a sufinanciran je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Udio sufinanciranja je 50 posto, rečeno je na završnoj konferenciji u Bjelovaru.

„Projekt će direktno utjecati na ispunjavanje ciljeva koje je postavila Europska komisija za kružno gospodarstvo. A značajan uspjeh je postignut i osiguranim bespovratnim sredstvima iz EU fondova od gotovo 80 tisuća eura“, istaknuo je zamjenik direktora Fonda Mirko Budiša.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak izrazio je zadovoljstvo što je izgradnjom tog postrojenja, ali i sortirnice, Bjelovar dobio jedan od najsuvremenijih oblika gospodarenja otpadom u državi.

Cilj provedbe projekta „Izgradnja i opremanje postrojenja za biološku obradu odvojeno-sakupljenog biootpada Grada Bjelovara“ je unaprjeđenje sustava gospodarenja biootpadom na području grada te osam okolnih općina - Kapela, Nova Rača, Rovišće, Severin, Šandrovac, Velika Pisanica, Veliko Trojstvo i Zrinski Topolovac.