HR

E-savjetovanje s tvrtkama i obrtnicima o javnom pozivu vrijednom 100 milijuna kuna

20.04.2022.

Kako bi se doprinijelo cilju povećanja stope recikliranja za pojedine posebne vrste otpada u Republici Hrvatskoj za koje trenutno nema dovoljno ili nema uopće kapaciteta obrade Fond planira objaviti javni poziv Javni poziv za povećanje, unapređenje i proširenje kapaciteta recikliranja odvojeno sakupljenih vrsta otpada vrijedan 100 milijuna kuna. U skladu s programom državnih potpora sufinancirat će se nabava specijalnih strojeva i linija za reciklažu koje doprinose povećanju stope recikliranja za neopasnu otpadnu ambalažu, otpadne baterije, otpadna maziva ulja i otpadna vozila. Pravne osobe i fizičke osobe – obrtnici moći će ostvariti sufinanciranje u iznosu do maksimalno 1,5 milijuna kuna, odnosno 20 milijuna kuna, ovisno o modelu sufinanciranja (Program de minimis potpora ili Program državnih potpora).
Nacrt javnog poziva objavljen je na stranicama Fonda  https://www.fzoeu.hr/hr/natjecaj/7539?nid=181 te su sve zainteresirane pravne i fizičke osobe (obrtnici) pozvane da dostave svoje prijedloge i primjedbe na Javni poziv putem elektroničke pošte na recikliranje@fzoeu.hr u razdoblju od 19. do 25. travnja 2022. godine do 14,00 sati.
 
Fond će razmotriti dostavljene prijedloge i primjedbe te će objedinjene odgovore objaviti nakon završetka eSavjetovanja.