HR

Izvođaču uručen Ugovor o radovima na sanaciji Sovjaka

16.12.2021.

Nakon provedenog postupka javne nabave i ishođene suglasnosti Vlade Republike Hrvatske, od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  je danas potpisan Ugovor s izvođačem radova za sanaciju opasnog otpada koji se nalazi u Jami Sovjak u Općini Viškovo. Ugovor je to vrijedan 375 milijuna kuna, a 85% sredstava za njegovu provedbu osigurano je kroz Operativni program konkurentnost i kohezija.

Radove će izvoditi zajednica ponuditelja: varaždinska tvrtka GK GRUPA d.o.o., slovenski EKOMO d.o.o. te IVICOM Consulting d.o.o. iz Zagreba. Direktor GK grupe Robert Gotić istaknuo je kako tvrtke koje sudjeluju u konzorciju imaju međunarodno iskustvo na realizaciji ovako zahtjevnih projekata. Po potpisivanju Ugovora od svih članica zajednice ponuditelja, izvođač će krenuti s projektiranjem i ishođenjem svih potrebnih dozvola, kako bi se što prije počelo s radovima.

Direktor Fonda Siniša Kukić je naglasio da je po veličini investicije ovo Fondov najveći projekt. Ukazao je na njegovu kompleksnost, s obzirom na položaj jame, sadržaj koji je u nju odbačen, kao i blizinu okolnih kuća. „Inzistirat ćemo na maksimalnom poštivanju mjera zaštite te dobroj suradnji i koordinaciji svih dionika uključenih u projekt. Također ćemo tijekom provedbe projekta intenzivno komunicirati s lokalnim stanovništvom i kontinuirano ga informirati o tijeku sanacije.“, najavio je direktor Fonda.