HR

Održan radni sastanak u Koprivničko-križevačkoj županiji

01.04.2022.

U Županijskoj upravi Koprivničko-križevačke županije direktor Fonda Siniša Kukić i župan Darko Koren održali su radni sastanak na temu projekata energetske obnove na području Koprivničko – križevačke županije.
 
Glavna tema sastanka bio je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i produljenju razdoblja provedbe projekta energetske obnove  centralne bolničke zgrade OB „Dr. Tomislav Bardek“, a problematiku je izložio ravnatelj Mato Devčić. Riječ je o projektu najveće i najvažnije zdravstvene ustanove na području županije, čija će se važnost i vrijednost itekako iskazati  u narednim desetljećima.
 
Direktor Kukić je iskazao potporu projektu  te dodao kako će se inicirati i dodatni razgovori u resornim ministarstvima po tom pitanju. Istaknuo je kako je suradnja sa Županijom i ustanovama na njenom području odlična te dodao kako se Fond trudi biti što prisutniji i učinkovitiji u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ove godine je u odnosu na prošlu povećan i iznos sredstava kroz javne pozive, točnije ove godine je korisnicima na razini države na raspolaganju 848 milijuna kuna za energetske projekte.
 
Župan je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Fondom i realiziranim projektima istaknuvši kako je komunikacija na relaciji Županija – Fond na visokoj razini.
 
Na sastanku su također predstavljeni i projekti koji se namjeravaju prijaviti na dostupne javne pozive i natječaje, a predstavili su ih direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica Mladen Ružman, zamjenica ravnateljice Doma zdravlja KKŽ Željka Fruk, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, te resorni županijski pročelnici Ana Mušlek, Darko Masnec, Marijan Štimac, Maja Blažek.
 
Današnjem sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te savjetnica direktora Fonda Petra Zgomba, načelnica Sektora za pravne poslove Helena Iveković i načelnica Sektora za financijske poslove Sanja Pokupec Lepanović.