HR
ePrijave

Završena energetska obnova dječjih vrtića u Bujama

30.04.2021.

Prigodnom konferencijom i dječjim scenskim programom službeno je završena energetska obnova Dječjeg vrtića Buje i talijanskog vrtića Mrvica. 

„Ovaj projekt ukupne vrijednosti 7 milijuna kuna je najvrjedniji projekt koji je grad Buje ostvario iz EU fondova te je odličan primjer kako starija gradnja može dobiti novi sjaj. Nakon obnove zgrada vrtića je prešla iz E razreda u visoki A+ razred i time donijela uštedu energije veću od 50%.“, rekao je direktor Fonda Siniša Kukić koji je sa suradnicima bio na svečanom obilježavanju završetka obnove vrtića. 

U sklopu provede mjera energetske obnove povećana je toplinska zaštita krova i vanjskih zidova, zamijenjena je vanjska stolarija, ugrađena dizalica topline te fotonaponski moduli za proizvodnju električne energije.

„Izuzetno sam ponosan što smo uspjeli obnoviti zgradu staru 40 godina. Sada je kao nova i služit će još desetljećima budućim mališanima. Preko Fonda za zaštitu okoliša smo dobili 1,6 milijuna kuna bespovratnih EU sredstva, a dodatno smo dobili još 2,6 milijuna kuna od Ministarstva regionalnog razvoja. To je značajna financijska injekcija koja nam je pomogla u realizaciji cijelog projekta.“, rekao je gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin.

Svoje zadovoljstvo nisu skrivale ni ravnateljice dječjih vrtića Loris Primožić i Francesca Deklić. „Ponosni smo što će djeca imati najbolje moguće uvjete boravka i što zgrada zadovoljava najveće standarde“, istaknule su ravnateljice te zahvalile svima koji su doprinijeli realizaciji ovog važnog projekta.

Za sam kraj konferencije održan je prigodan nastup mališana uz bujske pjesme.