HR

Završene prijave na nagradni natječaj "Ostavi utisak, ne otisak"

16.12.2022.

Odluka o najoriginalnijim radovima eko kreativaca objavit će se 23. siječnja sljedeće godine na Internet stranici natječaja www.ostaviutisak.com.

Završeno je zaprimanje prijava na Fondov obrazovno-ekološki nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola „Ostavi utisak, ne otisak“  koji je bio otvoren od 3. listopada ove godine. Radovi koji su pristigli iz svih dijelova Hrvatske ponovno su pokazali interes učenika da se o temi smanjenja nastanka otpada i održivog načina života izraze na zanimljiv način.

"Veseli nas što je na natječaj, kojim smo htjeli potaknuti kreativnost i timski rad učenika te poslati poruku o važnosti mijenjanja naših svakodnevnih životnih navika, pristigao veliki broj zanimljivih i kvalitetnih radova. U takvoj konkurenciji bit će izazovno odlučiti koji su radovi najbolji. Drago nam je kako naši osnovnoškolci i srednjoškolci razmišljaju i kako su, uz pomoć svojih nastavnika pokazali veliki talent i kreativnost", kaže Sunčana Matić iz Službe za odnose s javnošću.

Natječaj je imao za cilj osvještavati, motivirati i usmjeravati djecu i mlade na pravilno postupanje s otpadom – smanjenje, odvajanje te ponovnu uporabu. Na taj način se od najranije dobi potiču dobre životne navike s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada.
zadaci su bili podijeljeni u tri kategorije i to za niže i više razrede osnovnih škola te srednjoškolce, od alternativne opcije klasičnoj rođendanskoj proslavi, tematskog videozapisa do modne revije.  

Ovisno o dobi učenika osmišljeni su zadaci za tri dobne skupine koje čine učenici nižih i viših razreda osnovne škole te učenici srednjih škola. Na natječaj su mogle konkurirati grupe do desetero učenika koje prijavljuju njihovi nastavnici, odnosno mentori.
Nakon što žiri detaljno pregleda sve pristigle radove, dobitnici glavnih nagrada bit će objavljeni 23. siječnja 2023. godine na službenoj web stranici nagradnog natječaja www.ostaviutisak.com, a očekuju ih i atraktivne nagrade.