HR

OBAVIJEST: Objavljen NPOO Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova višestambenih zgrada oštećenih u potresima“

23.05.2023.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne objavilo je Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova višestambenih zgrada oštećenih u potresima“. U okviru Inicijative 6. Obnova zgrada, Investicije C6.1.R1-I2 - Obnova zgrada oštećenih u potresu s energetskom obnovom, osigurana je alokacija u iznosu od 27 milijuna eura, a bespovratna sredstva dodjeljivat će se iz Mehanizma za oporavak i otpornost u okviru instrumenta „EU sljedeće generacije“.

Poziv se provodi kao otvoreni postupak dodjele u modalitetu privremenog poziva, a objavljen je na mrežnim stranicama https://mpgi.gov.hr i https://fondovieu.gov.hr/pozivi odnosno u sustavu fondovieu.

Potencijalnim prijaviteljima je na raspolaganju mogućnost stručne podrške Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - Sektora za energetsku učinkovitost. Stručna podrška odnosi se isključivo na provjeru usklađenosti projektnog prijedloga s tehničkim kriterijima Poziva, a provodit će se u formi individualnih konzultacija. Prijave za korištenje stručne podrške podnose se u razdoblju od objave Poziva do kraja dana 31. svibnja 2023. godine, slanjem poruke elektroničkom poštom na adresu podrska.prijaviteljima@fzoeu.hr .

Detaljnije informacije o pozivu pronađite na sljedećoj poveznici: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine - Energetska obnova višestambenih zgrada oštećenih u potresima (gov.hr)

Cjelokupna dokumentacija Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava "Energetska obnova višestambenih zgrada oštećenih u potresima" dostupna je OVDJE.